Matkop

Matkopje123

Het was even puzzelen… Matkop of Glanskop? Via internet ontdekte ik een aantal verschillen waar ik nog niet veel aan had, tot ik las dat de Glanskop een wit vlekje bij de aanzet van de bovensnavel zou hebben. Dat heeft het vogeltje op mijn foto’s niet. Dus dit zou toch echt de Matkop moeten zijn..

Matkopje223

De Matkop is familie van de mezen en dat zie je heel goed. Is hij niet prachtig?

Ik nam de foto’s in Meer en Bos in Den Haag met de spiegelreflex (Canon eos 1000 D).

10 Responses

 1. Ik moet het altijd weer opzoeken, zulke dingen. Maar op zich is het al heel leuk om er een op de foto te hebben. Wat mij betreft is zo’n foto helemaal geslaagd als er een glinstering in het oog te zien is, zoals hier. Je had hem ook nog kunnen verwarren met de zwartkop, die hoop ik hier in de winter in de klimop te zien.

  30 december 2012 at 13:18

  • Oh daar had ik nog niet eens aan gedacht. Wel aan de zwarte mees, maar gelukkig heb ik zo’n overzichtelijke vogelkaart van Vogelbescherming (zal er geen DE voor zetten). En dat vogeltje ziet er duidelijk anders uit. Nu maar aannemen dat dit inderdaad een matkop is!

   1 januari 2013 at 10:29

 2. Cor

  Zo helder, zo mooi.
  Schitterend !

  30 december 2012 at 21:05

  • We hadden opeens ook zon, dat zijn we ook niet meer gewend šŸ˜‰ Dank je wel.

   1 januari 2013 at 10:30

 3. Hallo,

  Ik heb deze vogel nooit gezien. Matkop is aparte vogel om te zien. Heel mooi foto’s heb je gemaakt. Matkop is familie mezen. Nooit geweten.

  Fijne dag verder.
  Gr. van Jacqueline & Ferry.

  8 april 2013 at 13:09

  • Marjon

   Hallo Jacqueline en Ferry,

   Dank jullie voor jullie reactie!
   Ik kende het vogeltje ook niet toen ik het op de foto zette. Eenmaal thuis ben ik gaan opzoeken wat het was en zo leer je weer iets bij!

   Fijne dag!

   Groetjes, Marjon.

   9 april 2013 at 06:11

 4. Goedemorgen Marjon,

  Je wilt graag oudere logjes kijken bij ons. Je moet bij ons, onderaan scrollen. Dan zie je oudere berichtjes staan. Daarop moet opdrukken. Wat leuk dat je kwam bij ons bezoeken. Wij hebben meer konijnen gehad. Helaas is niet meer. Leuk dat je ook konijn hebt gehad.

  Fijne woensdag gewenst.

  Groetjes van Jacqueline & Ferry.

  10 april 2013 at 07:11

 5. Ook goedemorgen Marjon,

  Och je had al gelezen over de facebook. Daar heb je gelijk in. Maar ja er gaan steeds meer naar facebook toe. Dat vind ik toch heel erg jammer. Wat leuk oude bekende tegen komt. Wij hebben ook even toe aangemeld. Echt niks voor ons. Uitstraling is veel minder. Het is bedoeling dat mensen kunnen daar op facebook chatten en msn doen. Dan hou in contact. Wat erg dat je gisteren je hond opereert is. Hopelijk niet zo ernstig. Ik wil je heel veel sterkte wensen voor de hond. Dan heb je inderdaad veel steun door de facebook.

  Geef maar beterschap knuffel van ons.
  Fijne weekend gewenst.
  Groetjes van Jacqueline & Ferry.

  20 april 2013 at 08:06

 6. Hoi,

  Hoe gaat met je hond? Ik vind heel erg dat ooglid tumor had. Gelukkig is achter de rug. Hopelijk gaat nu wat beter. Sterkte! Deze ras ken ik. Het is een leuke hond. Mooit witte kleur hebben deze ras. Zo schattig.

  Fijne dag verder.
  Groetjes van Jacqueline & Ferry.

  24 april 2013 at 11:48

 7. even een test om te reageren

  21 juni 2013 at 08:20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.